Prietenii Predania
0

Povești luminoase și jocuri haioase

--125%
Înapoi

Descriere

V-ați gândit că poveștile și jocurile pot fi cea mai prețioasă avere pe care o dăruim copiilor noștri? Că mult mai valoroase decât cuferele cu aur sunt cuferele cu povești? Cuferele cu aur, singure, pot oferi, cel mult, mașini decapotabile, proprietăți imobiliare, taxe la școli înalte și eventual cariere strălucite.

Din cuferele cu povești și jocuri pot însă ieși oameni întregi sufletește, care s-au îndestulat cu dragostea și înțelepciunea părinților lor. Căci poveștile le zugrăvesc prima imagine despre lume, atunci când curiozitatea îi îndeamnă să pătrundă marile taine, dar mintea nu le este pregătită pentru „lucruri serioase". Iar jocurile pe care le jucați împreună le dau primele lecții de viață, acolo unde nici o morală rostită cu arătătorul ridicat nu are vreun efect. O poveste transpusă într-o joacă pe care o jucați cu ei fără grabă și fără alte griji le rămâne întipărită în inimă, plămădind un suflet puternic și generos.

Fără îndoială, fiecare mămică, tătic sau bunicuță își are propria-i avere de povești, moștenită și îmbogățită cu fiecare zi când, la culcare, micuțul nu vrea cu nici un chip să adoarmă și îți cere invariabil: „Mai zi-mi o poveste!". Atunci trebuie să inventezi repede ceva, pentru că deja i-ai citit toate poveștile și i-ai spus tot ce știai. Sau, dacă nu mai ai inspirație, poate n-ar fi rău să împrumuți ceva din cufărul cu povești al altei mămici.

Un astfel de cufăr de „Povești luminoase și jocuri voioase" au să-ți ofere Andreea Macra și Ancuța-Liana Achim. Iar dacă deschideți cufărul lor, vor ieși de acolo zglobii Domnul Început, Soarele, frații Bec și Neon, Luna, Căscat și Strănut, Prințesa Propolis, Roșu-n Gât și Domnul Mentă, care le vor spune copiilor cum a fost la Începutul începuturilor, cum să procedeze când dau de greu (răcesc, sunt supărați sau le e frică de întuneric) sau ce pot păți dacă nu-și ascultă părinții.

Făcând o precomandă de minim 10 exemplare, veți contribui la aducerea la lumină a unor cărți importante pentru lumea ortodoxă și veți beneficia de reduceri de 45%. Plata cărților se face ramburs, iar dacă vă uniți forțele cu alți prieteni Predania, din același oraș, costul livrării coletului, de 20 lei, va fi mult mai ușor de suportat.

 

Autor: Andreea Macra și Ancuța Liana Achim
Traducere: 1100lei 2000leiFormat: 21,5 x 22 cmVezi format PDFNr. pagini: 48
×
Predania Armatolii - Luptatorii aromani uitati Randuiala Proiect Avdhela Manastirea Baia de Arama 1917 Independenta Pindului
Copyright © 2020 Editura Predania. Toate drepturile rezervate. Design web și programare - Vectorpixel